سایتی برای معرفی تورهای مسافرتی و گردشگری
روسای تشکل های گردشگری مطرح کردند؛ اصلاح قانون پشتیبانی از توسعه ایرانگردی

روسای تشکل های گردشگری مطرح کردند؛ اصلاح قانون پشتیبانی از توسعه ایرانگردی

به گزارش تور مسافرتی، نمایندگان تشکل های گردشگری مسائلی همچون گردشگری سلامت، توجه به امنیت توریستهای خارجی در اتفاقات اخیر و طرح توسعه برق را با نمایندگان مجلس در بین گذاشتند.

به گزارش تور مسافرتی به نقل از مهر، نشست توسعه راهبردهای صنعت توریسم و بررسی موانع موجود با حضور ۱۸ نماینده مجلس شورای اسلامی، اعضای تشکل های گردشگری، معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی و مدیران این معاونت شب گذشته در هتل اوین تهران برگزار گردید.
در این نشست، نمایندگان تشکل های گردشگری هر کدام به بیان دغدغه های تشکل خود پرداختند و نمایندگان مجلس هم ضمن همراهی برای پیگیری مسائل آنها، موضوع هایی را مطرح نمودند.
دراین برنامه سید امیر ناصرالدین طباطبایی عضو جامعه حرفه ای هتلداران کشور اظهار داشت: صنعت توریسم قابلیت صادرات ندارد. افزایش نرخ ارز به صادرات کمک کرده ولی برای ما ممکن نیست. این صنعت حساس است و حذف یا کاهش یارانه ها در آن تاثیر می گذارد. همینطور در طرح مانع زدایی از توسعه صنعت برق، تأسیسات گردشگری را مستثنی کنید.
یاور عبیری، رئیس جامعه اقامتگاه های بوم گردی ایران هم اظهار داشت: اگر طرح مانع زدایی از توسعه صنعت برق تصویب شود؛ اقامتگاه های بوم گردی تا با رشد ده برابری در تعرفه ها رو به رو می شوند. این اقامتگاه ها نوپا هستند. همکاران ما یا بیمه ندارند یا در خانه های روستایی زندگی می کنند که در کنارشان مسافر هم می پذیرند. طرحی ارائه نمایید که دولت بخشی از بیمه آنها را تأمین کند. اقامتگاه های بوم گردی خواسته یا ناخواسته جزو تأسیسات گردشگری هستند. ولی فرق اساسی آنها در اینست که ما در این خانه ها زندگی می نماییم. اگر تعرفه برق تا این حد بالا برود مجبور به تعطیلی هستیم.
گردشگری را با چشم اقتصادی ببینید
حسین نکونام رئیس جامعه گردشگری سلامت ایران هم اظهار داشت: خیلی از شهرهای ما هنوز نتوانسته اند در حوزه گردشگری سلامت، مسافر جذب کنند مانند بجنورد که با کشور ترکمنستان می تواند وارد همکاری شود اما این کار انجام نشد.
وی با اشاره به اینکه باید به گردشگری نگاه اقتصادی داشت اظهار داشت: حالا گردشگری در کمیسیون فرهنگی بررسی می شود درحالی که میتوان حوزه میراث فرهنگی و صنایع دستی را در کمیسیون فرهنگی قرار داد.
نکونام با بیان این که گردشگری سلامت یک صنعت است اظهار داشت: در این عرصه یا مجلس به صورت مستقیم ورود کند یا باید ریاست جمهوری وارد شود چون وزارت خانه های گوناگونی درگیر گردشگری سلامت هستند همچون وزارت میراث فرهنگی بعنوان متولی قانونی، بهداشت، امور خارجه، وزارت کشور و وزارت راه.
همه توریستهای خارجی لزوماً جاسوس نیستند
محسن حاجی سعید رئیس انجمن صنفی راهنمایان گردشگری کشور هم اظهار داشت: راهنمایان گردشگری کشور ارتباط مستقیمی با توریستهای خارجی دارند. اگر توجه ویژه ای به آنها نشود مهاجرت خواهند کرد. پس از شیوع ویروس کرونا، گردشگری به صفر نزدیک شد.
وی اضافه کرد: در نه ماه گذشته طبق آمار سازمان جهانی گردشگری ۶۰ درصد صنعت توریسم در دنیا احیا شده است ولی در ایران فکر نمی کنم بیشتر از ۱۵ درصد این احیا انجام شده باشد. چرا نتوانستیم در این حوزه موفق شویم؟ نمایندگان مجلس می توانند این گره کور را باز کنند. گره های گردشگری کلان هست. بودجه بسیاری از شرکتهای تبلیغاتی دنیا با بودجه تبلیغات گردشگری ایران رقابت می کند. چون ما هنوز متوجه نشده ایم گردشگری ایران به تبلیغات گسترده ای نیاز دارد.
این راهنمای گردشگری بیان نمود: کشورمان ۲۰ میلیارد تومان بودجه تبلیغات گردشگری داشته درحالی که مالزی ۱۵۰ میلیون یورو برای تبلیغات گردشگری کشورش هزینه می کند. ازاین رو بازده آنها بیشتر از ماست.
وی اظهار داشت: متأسفانه شاهد بودیم بعضی از توریستهایی که تنها از روی کنجکاوی از حوادث اخیر عکاسی کرده اند دستگیر شدند. این مورد باید آموزش داده و به کسانی که جلوی اعتراضات می ایستند گفته شود امنیت توریست و بازتاب بین المللی آن هم مهم می باشد. لزوماً همه آنهایی که در جای نادرست دیده می شوند جاسوس نیستند. این مورد به یک مطالبه حیاتی برای گردشگری تبدیل گشته است. نمایندگان مجلس کمک کنند موجی که در ماه های اخیر ضد ما در کشورهای بازارهای هدف بوجود آمده را برعکس نماییم.
وی بر این مورد تصریح کرد که ناوگان حمل و نقل عمومی فرسوده است و فضای رقابت را از بین برده ازاین رو به ورود دو هزار خودور صرفا برای صنعت توریسم نیاز داریم.
۳۰ سال از تصویب قانون توسعه ایرانگردی و جهانگردی می گذرد
علی اصغر شالبافیان معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی هم اظهار داشت: بیشتر از سه دهه است که قانون توسعه ایرانگردی و جهانگردی بازبینی نشده است. خیلی از اقتضائاتی که گردشگری پس از جنگ داشته حالا متفاوت می باشد نگاهی که توسعه گردشگری آن زمان داشت با نگاهی که هم اکنون وجود دارد هم متفاوت شده است.
وی اضافه کرد: پیش نویسی که مجمع تشخیص مصلحت نظام برای حضرت آقا فرستادند را با پیش نویس ابلاغی مقایسه کنید در آن، جایگاه گردشگری نزد مقام معظم رهبری نشان داده شده است. ما با فراکسیون و کمیسیون فرهنگی آغاز به عرضه پیش نویس اصلاح قانون پشتیبانی از توسعه ایرانگردی و جهانگردی کردیم. کار متمایز مجلس فعلی می تواند همین قانون باشد. ۵۱۳ طرح را در دستور کار دارید اما این طرح را تا پایان مجلس به سرانجام برسانید.

منبع: