سایتی برای معرفی تورهای مسافرتی و گردشگری
شالبافیان: توسعه فقط کمی اقامتگاه های بوم گردی آفت است

شالبافیان: توسعه فقط کمی اقامتگاه های بوم گردی آفت است

به گزارش تور مسافرتی معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی اظهار داشت: توسعه بی ملاحظه و فقط کمی اقامتگاه های بوم گردی، آفتی جدی در زمینه گردشگری به شمار می آید.

به گزارش تور مسافرتی به نقل از روابط عمومی معاونت گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی علی اصغر شالبافیان امروز در نشست با اعضای هیأت مدیره جامعه حرفه ای اقامتگاه های بوم گردی کشور و جوامع بوم گردی استانی بعد از دریافت گزارش و بررسی مشکلات اعضای حاضر اظهار داشت: اقامتگاه های بوم گردی بعنوان یکی از مهم ترین تأسیسات گردشگری کشور با دارا بودن استعداد ذاتی در امتداد معرفی و انعکاس فرهنگ، هنر، تاریخ و اصالت فرهنگی به گردشگران از جایگاه مهمی میان مراکز اقامتی کشور برخوردار است؛ پس توسعه فقط کمی و بی ملاحظه، آفتی جدی در این عرصه به شمار می آید و نیاز است رویکرد فعلی به سمت حفظ و ارتقای جایگاه کیفی تغییر یابد.
وی با اعلان اینکه تلاش در امتداد رفع و یا کاهش لطمه های بحران کووید _۱۹ به اقتصاد اقامتگاه های بوم گردی کشور از دغدغه های روزانه ایشان به شمار می آید؛ اضافه کرد: یکی از اصلی ترین اولویت ها که همزمان با تقویت ابعاد کیفی این نوع از تأسیسات گردشگری بدان پرداخته خواهد شد؛ موضوع امهال پرداخت تسهیلات کرونا و جلب حمایت های مالی و پشتیبانی مورد نیاز در این حوزه می باشد.
او در ادامه پرداختن به موضوع آموزش و بروزرسانی دانش تخصصی اعضا و جامعه محلی، پایداری و ظرفیت قابل تحمل روستاها، جلب مشارکت های فرابخشی همانند شهرداری ها، ارزیابی و نظارت خدمات، توسعه و تنوع محصولات و رونق همزمان گردشگری روستایی بعنوان دیگر اولویت های کاری مورد توجه در این عرصه نام برد.
همچنین در این جلسه اکبر رضوانیان، نایب رییس جامعه بوم گردی کشور به نمایندگی از اعضای حاضر بعد از جمع بندی دغدغه ها و چالش های پیش روی فعالین این حوزه اظهار داشت: بوم گردی دارای ماهیتی از نوع آسایش و اصالت خانه است و اقامتگاه صرف به شمار نمی آید.
وی اضافه کرد: واحدهای بوم گردی هر سه ماموریت و ماهیت عناوین تخصصی وزارت یعنی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را با خود به همراه دارند؛ به شکلی که بوم گردی با احیای بناهای تاریخی قدیمی و نیز تکیه بر فرهنگ و اصالت منطقه و نیز تولید یا فروش صنایع دستی و هنرهای سنتی مناطق بومی کشور فرصت جذب گردشگران و تجربیات جدید را به وجود می آورد.
وی تصریح کرد: خواسته ما قرار گرفتن اقامتگاه های بوم گردی در اولویت و رئوس نگاه تصمیم سازان این حوزه است و نیاز داریم این نگاه کیفی باشد و در آن تفاوت های ساختاری و ابعاد فرهنگی و اصالت بوم گردی ها نسبت به سایر تأسیسات گردشگری لحاظ شود.

منبع: