به گزارش تور مسافرتی بعضی از افراد در فضای مجازی مدام تور تهرانگردی برگزار می کنند بدون اینکه اطلاع درستی از تاریخچه تهران با وجود منابع مختلف و موثق به خورد مخاطبان خود بدهند.
گروه جامعه: مدتی است که برگزاری تورهای تهران گردی در فضای مجازی، مد شده است هر کسی با ایجاد یک صفحه در شبکه های اجتماعی می کوشد افرادی را دور خود جمع کرده و با گرفتن هزینه ای آنها را با جاذبه های پایتخت آشنا کنند. معمولاً این افراد یا کارت راهنمای تور دارند و یا اینکه بدون داشتن کارت و تنها با داشتن یک صفحه مجازی به سراغ مخاطبان خود می روند تا یک نیم روز و یا یک روز را در تهران بگردند و به قول خودشان جاذبه های ناشناخته تهران را به پایتخت نشینان معرفی کنند با این توجیه که هر کسی باید جاذبه های شهر خودش را خوب بشناسد.
در کل این اتفاق بدی نیست اما آنچه که در این تورهای گردشگری رخ می دهد عرضه اطلاعات نادرست به مخاطبان است. مخاطبانی که با عرضه توضیحات راهنما مقرر است با تاریخچه شهرشان آشنا گردند. اما آیا واقعاً این اطلاعات به کار آنها می آید و آیا این اطلاعات صحیح است؟ اصلاً کیفیت برگزاری این تورها چطور است چه کسی بر آنها نظارت دارد؟
موضوع دیگر اینکه همین افراد وقتی چند تور تهران گردی برگزار می کنند، از مطالب عرضه شده و بازدیدهای انجام شده کتاب هم می نویسند با همان اطلاعات اشتباهی که به مخاطبان خود داده اند! کسی هم نیست که روی مطالب عرضه شده آنها نظارتی کند.
فاجعه بارتر اینجاست که در این تورها، بلاگرها و اینفلوئنسرهای از همه جا بی اطلاع هم شرکت می کنند تا هم تبلیغ آن تور و راهنما را کرده باشند و هم در صفحات مجازی خود این مطالب را بازنشر کنند! مطالبی که آنها با همین اطلاعات اشتباه بازنشر می کنند مخاطبان بسیاری دارد و متأسفانه منجر به جا انداختن اطلاعات اشتباه در بین مخاطبان می شود.
اینجا کافه مولن روژ نیست!
جالب تر اینجاست که همین تورهای گردشگری و همین اینفلوئنسرها و بلاگرها اشتباهاتشان را در فضای مجازی به اشتراک می گذارند و در مقابل اعتراض به مطالب واکنش نامناسبی نشان می دهند.
تنها یک نمونه از آنها برگزاری تور تهران گردی است که اخیراً برگزار شده است. مسئول صفحه در رابطه با این تور و راهنمای گردشگری مورد نظر، مخاطبان خویش را با قدیمی ترین بادگیر تهران آشنا می کند. او مطلبی را از سایت های دیگر که آنها هم از روی همدیگر کپی کرده اند برداشته و به مخاطبانش اعلام می کند که تنها بادگیر تهران ۴۰۰ ساله است. یعنی دوره صفوی. در حالیکه در پرونده ثبتی عمارت بادگیردار شهرری، عنوان شده که این بادگیر متعلق به دوره قاجار است.
در بخشی از این پرونده ثبتی آمده است: عمارت بادگیردار، ییلاقگاه قاجاری، بخشی از یک عمارت اربابی بوده که به قول صاحب ملک قسمتی از آن در ساخت جاده کمربندی تخریب شده است. به قول مالک فعلی، خانه و زمین های اطراف متعلق به سه شاهزاده قاجاری بوده است اما پدربزرگ خانواده و دو برادرش در زمان پهلوی املاک نیاوران را با املاک اطراف این عمارت تعویض کرده اند.
در مورد دیگر همین تورهای تهران گردی به بناهایی سرک می کشند که شاید نگهبانی نداشته باشد و حفاظتی درستی از آن نشود ولی با افتخار تصاویر هم سفران خویش را منتشر می کنند درحالیکه در حال تخریب این بناها هستند مانند تصاویری که در فضای مجازی از بالا رفتن افراد و حتی راهنمایان از بناهای تاریخی دیده می شود همچون زندان هارون الرشید در تهران که عده ای روی این بنای در حال تخریب رفته و عکس یادگاری می گیرند و راهنمای آنها هم تصاویرشان را منتشر می کند!