به گزارش تور مسافرتی اهالی روستایی در چابهار تصمیم گرفتند مسجدی تاریخی را تنها به این علت که خشتی و گلی است؛ تخریب کنند، اما فعالان میراثی با توجیه آنها برای حفظ مسجد، نظر اهالی را به مرمت این اثر تغییر دادند.
گروه فرهنگ: اهالی یک روستا در منطقه دشتیاری چابهار قصد داشتند «مسجد گزانی» را که می گفتند، سه نسل در آن نماز خوانده اند، تخریب کرده و به جای آن مسجد جدید بسازند. این مسجد از آنجائیکه سال ها پیش با مصالح قدیمی مانند خشت و گل ساخته شده، دیگر باب میل روستاییان نبود، آنها می خواستند مسجدی با بنایی از گچ و بلوک سیمانی داشته باشند.
اما بعضی از اهالی روستا و فعالان میراث فرهنگی و گردشگری وقتی متوجه این مورد شدند، پی بردند که این مسجد در عین زیبایی دارای قدمت است، قدمتی که به قول اهالی روستای گزانی به بیشتر از ۲۵۰ سال پیش می رسد. مسؤلان مربوطه هم پیگیر این ماجرا نشده بودند، ازاین رو دوستداران میراث فرهنگی با انتشار تصاویر مسجد گزانی در شبکه های اجتماعی قدمی برای پیشگیری از تخریب بنای مسجد برداشتند.
زاهد جدگال، فعال گردشگری و میراث فرهنگی دشتیاری که حالا درحال شناسایی آثار تاریخی، باستانی و گردشگری دشتیاری است، دراین باره به خبرنگار مهر اظهار داشت: با اهالی روستا دراین باره صحبت کردیم تا این مسجد را که نشانه ای از میراث باستانی آنهاست، حفظ کنند، همینطور تصاویر مختلف آنرا در شبکه ها پخش کردیم تا دیگران درباره اهمیت و زیبایی مسجد، اطلاع پیدا کنند. این اتفاقات سبب شد، مسؤلان متوجه اهمیت مسجد شوند و ما هم بتوانیم مردم را توجیه نماییم. حالا هم مسؤلان میراث فرهنگی در استان متوجه این مورد شده و درصدد همکاری با ما هستند تا بتوانیم آنرا مرمت نماییم.
آن طور که فعالان میراث فرهنگی می گویند مقرر است پرونده ثبتی این اثر تاریخی تهیه شود. به هر صورت این اتفاق یعنی تصمیم به تخریب یک بنای تاریخی و گزارش های مردمی برای حفاظت از آن و در نهایت پیشگیری از تخریب، بار دیگر اهمیت حضور فعالانه دوستداران میراث فرهنگی و گردشگری را حتی در شهرستان های دور از پایتخت نشان داد.