تور مسافرتی: گلابر؛ این روستای تاریخی زیبا که در پنجاه و دو کیلومتری جنوب زنجان واقع شده است، یکی از زیبایی های بکری است که تابحال آن طور که باید شناخته نشده است
سد گلابر ظرفیت بالایی در سوژه گردشگری دارد و از نظر کشاورزی و اقتصادی اهمیت زیادی برای این منطقه دارد؛ در واقع زیبایی ها و سکوت شوق انگیز منطقه معطوف به این سد به حدی است که خود به تنهایی و فارغ از زیبایی های اعجاب انگیز روستا، می تواند دستاویز خوبی برای رونق صنعت گردشگری و حتی جذب گردشگر باشد.
این سد بر روی رودخانه سجاس در شهرستان ایجرود واقع شده است؛ سد گلابر می تواند در همه فصول، بسیار زیبا جلوه کند. خصوصاً برای ساکنان شهرهای بزرگ و شلوغ، گذران اوقات در چنین فضایی رنگ و بویی دیگر دارد و بسیار لطیف و خیال انگیز است ولی بر هیچ کس پوشیده نیست که فراهم آوری چنین چیزی، فقط با سرمایه گذاری و ایجاد طرح های بهینه محقق می شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای زنجان در این رابطه در گفت و گو با ایسنا، اظهار می کند: گردشگری در سد گلابر و مناطق مجاور آن ظرفیت بالقوه ای برای رونق صنعت های غیرنفتی به شمار می آید. از همین رو، شرکت آب منطقه ای زنجان طی چند مرحله نسبت به انتشار فراخوان جذب سرمایه گذار برای طرح گردشگری سد گلابر اقدام نموده ولی تابحال هیچ متقاضی جهت سرمایه گذاری اعلام آمادگی نکرده است.
یوسف رضاپور به ستاندن تاییدیه از اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان و نیز ارائه تضامین لازم توسط سرمایه گذار طرح گردشگری تاکید کرده و ادامه می دهد: طرح های سرمایه گذاری باید جذابیت لازم را برای سرمایه گذار داشته باشد تا بتواند قدم مطمئنی بردارد.
وی افزود: طرح جذب سرمایه گذار در سد گلابر نیز در سه فاز آماده شده و برای افق بلندمدت، بارها در قالب مزایده برگزار شده ولی هیچ سرمایه گذاری به صورت جدی وارد بحث نشده است.
وی اشاره کرد: این شرکت با رایزنی با استان های شمال و شمال غرب کشور که سرمایه گذاری های خوبی در آنها صورت گرفته، تصمیم به استفاده از شیوه های جدید کرده است، از همین رو، بزودی اقدامات عملی در این عرصه اجرایی و گزارش پیشبرد اهداف ارائه خواهد شد.
روستای پلکانی گلابر با ۴۰ پله ساسانی، جزیره ای در وسط سد، منظره چشم نواز سد، مسجد قدیمی که احتمال دارد بقعه باشد، صخره معروف به قرخ ایاق (هزارپا) و سایر پدیده های بکری که در سخن نمی گنجد، می تواند یک امتیاز مهم برای توسعه صنعت گردشگری به حساب آید.
البته اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان معتقد می باشد که ظرفیت این سد و روستای مشرف به آن تابحال بذل توجه نبوده است و باید تحت برنامه ریزی های مدون قرار بگیرد چونکه توجه به صنعت گردشگری موجب توسعه اقتصاد شده و اشتغال پایدار را به دنبال دارد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان اذعان کرده است که «خبرهای نویدبخش برای احیای روستای گردشگری گلابر در راه می باشد و با همکاری شرکت آب منطقه ای برای تبدیل تاسیسات پایین دست سد گلابر با کاربری گردشگری و احیای قلعه ساسانی و جزیره وسط سد به توافق رسیده ایم».
یحیی رحمتی در جایی دیگر گفته که «سرمایه گذار پیشین که اقدامی در گلابر انجام نداده است، خلع ید شده و برای جذب سرمایه گذار جدید اقدامات لازم صورت خواهد گرفت».
دیگر آنکه ظرفیت ماهیگیری در سد گلابر طوری است که حتی از استان گیلان برای ماهیگیری به این منطقه بازگشت می کنند. همین طور ۷۲ هکتار زمین تملک شده برای ایجاد سایت گردشگری در اطراف سد به وجود آمده است، این در شرایطی است که برمبنای آمار شرکت آب منطقه ای، فروردین ماه امسال ۶۶ میلیون مترمکعب آب نیز پشت سد گلابر جمع آوری شده و در مجموع ۵۷ درصد از ظرفیت آنرا شامل می شود، از همین رو، می توان اظهار داشت که ظرفیت بهره وری از سد چند برابر شده است.
گزارش از سعیده شریفی ـ خبرنگار ایسنا – منطقه زنجان
منبع: تور مسافرتی