به گزارش تور مسافرتی سایمالو تاش عنوان مجموعه ای از سنگ نگاره ها در کشور قرقیزستان است که سالانه باستان شناسان زیادی را از سراسر جهان به این منطقه می کشاند.
به گزارش تور مسافرتی به نقل از مهر، قرقیزستان کشوری پر رمز و راز است که برای حل این رموز یک عمر باید صرف کرد. مهمترین خصوصیت این کشور فراوانی آثار معماری مربوط به دوره های مختلف تاریخ بوده که یکی از آنها آثار فرهنگی و تاریخی مجموعه سنگ نگاره های اقوام باستانی ساکن در قرقیزستان به نام «سایمالو تاش» است.
«سایمالو تاش» عنوان مجموعه ای از سنگ نگاره ها در کشور قرقیزستان است که سالانه باستان شناسان زیادی را از سراسر جهان به این منطقه می کشاند. سایمالوتاش در ترجمه زبان قرقیزی به «سنگ های پر نقش و نگار» مفهوم دارد.
منطقه سایمالوتاش در ۱۲۰ کیلومتری شمال شرقی شهرستان جلال آباد در امتداد کوه های فرغانه و در ارتفاع ۳۰۰۰-۳۴۵۰ متری از سطح دریا واقع شده است. این مکان بعنوان یکی از مناطق صعب العبور کشور پناهگاه آتش پرستان باستان و جزو بناهای جالب در تاریخ قرقیزستان بوده و خصوصیت قابل توجه آن وجود سنگ نگاره هایی متعلق به هزاران سال قبل در این منطقه است.
به گفته باستان شناسان، طرح این سنگ ها در قرن هشتم به وجود آمده اند و اشعه خورشید سبب شده تا رنگ سنگ ها تغییر کند و نقاشی های روی آن زیباتر به نظر برسند. در روی سنگ ها نقش هایی نظیر تصاویر حیوانات، خورشید، چرخ دستی، چهره های حیوانات و مردم آزاد آن زمان، تصاویر شخم زدن و نظیر آن وجود دارد که با وجود نقش و نگارهای زیاد، آنها را منتسب به پرستش خورشید نشان داده است.
دسته اول سنگ نگاره ها حدود ۱۰ هزار اثر دارد و مربوط به هزاره سوم و دوم پیش از میلاد است. دسته دوم هم تصویری مربوط به هزاره اول پیش از میلاد است. آثار این دوره به موضوعات شکار و اهلی کردن حیوانات اختصاص دارد. این آثار در سبک معروف سکایی اجرا شده است. دسته دوم از آثار مربوط به هزاره اول است تصاویر این دسته سوژه خاصی ندارند.
بیشتر آثار جلوه دهنده سنت های فرهنگی، اعتقادات و آداب و رسوم مردمان ساکن در این منطقه در مراحل اولیه تمدن باستانی است. در این سنگ نگاره ها ارتباط نزدیک انسان با طبیعت و جهان پیرامون منعکس شده است. بسیاری معتقدند که سنگ نگاره های سایمالوتاش جزو روشن ترین نگاره های آسیای مرکزی به شمار می روند. این منطقه تاریخی برای بازدید گردشگران، تنها در فصل تابستان (ماه اوت) باز است و گردشگران در این ماه برای رسیدن به این مکان سختی زیادی را با عنایت به موقعیت مکانی آن پشت سر می گذارند چونکه با عنایت به شرایط آب و هوایی، تمام کوه ها پوشیده از برف است.
همچنین سالانه دانشمندان زیادی در سراسر جهان علاقمند بازدید از سنگ نگاره های سایمالوتاش هستند تا از این طریق اطلاعات باستانی مورد نظر خویش را جمع آوری کنند.
این گزارش توسط رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در قرقیزستان تهیه و در اختیار خبرگزاری مهر قرار داده شده است.