تور مسافرتی: ادامه سفرهای کرونایی، برگزاری تورهای آشناسازی برای کرمانشاه با وضعیت قرمز و بررسی پرونده های میراثی یونسکو همچون خبرهای حوزه میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته بود.
به گزارش تور مسافرتی به نقل از مهر، در این هفته درحالی برای استان کرمانشاه و معرفی جاذبه های آن سفر رسانه ای و سفر آشناسازی برای معرفی جاذبه های گردشگری استان تور گردشگری برگزار شد، که قبل از این مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمانشاه از مردم خواسته بود که در تعطیلات آخر هفته به این استان سفر نکنند. با این وجود اما روند برگزاری تورهای آشناسازی همچنان ادامه دارد.
از طرفی با وجود اینکه وزارت بهداشت و ستاد مبارزه با بیماری کرونا همچنان اعلام می کند که مردم از سفرهای غیرضرور پرهیز کنند اما وزارت میراث فرهنگی شرایط را برای سفرهای مردم مهیا شده دانست و مردم نیز جاده های شمال کشور را قرق کرده اند. به نحوی که در تعطیلات نیمه خرداد اعلام گردید وضعیت ترافیک در جاده های شمالی کشور فوق سنگین گزارش شده است. همین طور گزارش شده در بعضی از مسیرها مانند جاده کلاردشت به مرزن آباد با وجود اینکه تنها ۲۰ دقیقه راه است اما در روز ۴ شنبه ترافیک به حدی بوده که گردشگران این مسیر را ۷ ساعته پیموده اند!
۷۰ سفارش سفر را با دلیل بخوانید
همزمان با انجام سفرهای تعطیلات خرداد، وزارت میراث فرهنگی آموزش های عمومی سفر در شرایط کرونا را در چارچوب ۷۰ سفارش منتشر نموده در این دستورالعمل آمده اقامت در چادر به اقامت در مراکز اقامتی غیرمجاز ارجحیت دارد.
در سفارش نامه و یا دستورالعمل سفر که اتاق فکر و دفتر مطالعات آموزش گردشگری وزارت میراث فرهنگی برای عموم مردم تدوین کرده، آمده: از سلامت اتومبیل خود اطمینان حاصل کنید. علت: کاهش احتمال آلودگی با کاهش مراجعات حضوری به مکانیک در حین سفر.
در سفر ژل ضدعفونی کننده دست به الکل ارجحیت دارد و بهتر است بسته هایی با حجم مناسب به تعداد نفرات تهیه شود.
علت: الکل در صورتیکه به درستی نگهداری نشود، قابلیت اشتعال دارد، همین طور در صورتیکه دست ها را مدام با الکل ضدعفونی کنید، منجر به خشکی پوست دست شده و لطمه های پوستی افزایش می یابد. مراقب پوست دستان خود باشید، از مصرف وسواسی مواد ضدعفونی کننده بپرهیزید و از کرم های مرطوب کننده نیز استفاده کنید.
محدودیتی برای اجرای تورهای گردشگری وجود ندارد
این هفته «ولی تیموری» معاون گردشگری و «دبیر کمیته گردشگری و فضاهای ورزشی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا» اظهار داشت: هم اکنون تمامی حلقه های زنجیره خدمات گردشگری کشور شامل مراکز اقامتی، پذیرایی، دفاتر خدمات مسافرتی، سایت ها و مراکز فرهنگی _ تاریخی و طبیعت گردی فعال می باشند و محدودیتی برای برنامه ریزی، ساماندهی و اجرای تورهای گردشگری در داخل کشور وجود ندارد.
وی اضافه کرد: به زودی طبق رایزنی های صورت گرفته با ستاد ملی کرونا و دستگاه های فرابخشی مربوطه، زمان و سازوکار لازم برای ورود توریستهای خارجی نیز اعلام خواهد شد. برقراری کلیه فرآیندهای حوزه گردشگری برمبنای پروتکل های تعریف شده در چارچوب سفر هوشمند و رعایت ضوابط بهداشتی انجام می گیرد.
خانه به آذین رفع خطر و ثبت اضطراری شود
کاوه اعتمادزاده فرزند محمود اعتمادزاده معروف به به آذین یادداشتی پیرو اقدامات برای تخریب و از بین رفتن میراث این مترجم ایرانی نوشته است در این یادداشت آمده: ده خرداد ۱۳۹۹ چهاردهمین سال خاموشی محمود اعتمادزاده (م. ا. به آذین) است. او با ده ها کتاب و اثر و ترجمه خدمات بزرگی به ادبیات ایران کرده و حق بزرگی به گردن ادبیات این سرزمین دارد. فرهنگ دوستان ایران مشتاقانه به دنبال آن هستند که خانه به جا مانده به آذین که خلاقیت های نزدیک به ۴۰ سال از عمر وی در آن امکان بروز یافته، بعنوان «اثر ملی» به ثبت فوری و اضطراری برسد.
ارائه بیش از ۳۶۰ میلیارد ریال تسهیلات به فعالان صنایع دستی
پویا محمودیان معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی اظهار داشت: این تسهیلات در امتداد رونق و توسعه کسب وکارهای حوزه صنایع دستی و تقویت جایگاه تولید و بازرگانی صنایع دستی از محل اعتبارات فنی و اعتباری از نیمه دوم سال ۹۷ تا آخر سال ۹۸ به ۹۰ کارگاه تولیدی و فعال بازرگانی، پرداخت شده است.
او اضافه کرد: پرداخت کمک های فنی و اعتباری در حوزه صنایع دستی با نرخ بهره ۱۰ درصد، تنفس شش ماهه و بازپرداخت ۲۴ ماهه است که در نوع خود، دارای شرایط بسیار ویژه ای برای فعالان حوزه صنایع دستی شمرده می شود.
اسپانیا شریک میراث جهانی مقرنس ایران نشد
این هفته درباره پرونده های ثبت جهانی ایران در یونسکو در دوران کرونا، مصطفی پورعلی مدیر کل دفتر ثبت آثار تاریخی و فرهنگی به خبرنگار مهر اظهار داشت: پرونده های پیشنهادی برای ثبت جهانی را به سازمان یونسکو ارسال کرده ایم سهمیه کشورها برای ارسال پرونده به صورت ملی یک سال در بین است. بنا بر این تلاش شد از ظرفیت پرونده های چند ملیتی یعنی مشترک با کشورهای دیگر استفاده نمائیم که البته این آثار نیز بعنوان میراث جهانی ایران ثبت می شوند.
وی اظهار داشت: سال قبل چهار پرونده برای ثبت در اجلاس میراث ناملموس سال ۲۰۲۰ فرستاده شد مانند مهارت ساختن و نواختن ساز سنتی عود مشترک با سوریه، زیارت تادئوس مشترک با ارمنستان، مینیاتور مشترک با ترکیه ترکمنستان، آذربایجان و ازبکستان و جشن مهرگان. منتها تاریخ اجلاس میراث جهانی ۲۰۲۰ به سبب شیوع ویروس کرونا هنوز اعلام نشده است. ایران در اجلاس ۲۰۲۰ سهمیه ملی ندارد چون در سال ۲۰۱۹ سهمیه ملی را که همان دوتار ایرانی بود استفاده کردیم و این میراث ناملموس جهانی شد. اما پرونده مشترک می تواند داشته باشد بنا بر این برای سال ۲۰۲۰ پرونده مینیاتور با همکاری کشورهای دیگر تهیه شد.
وی اظهار داشت: پرونده ثبت ملی یلدا نیز اصلاح و باردیگر ارسال شد این پرونده ملی است و سهمیه لازم دارد یعنی مانند هر پرونده ملی دیگر هر دو سال یک دفعه مطرح می شود. پرونده هایی که نوروز امسال به یونسکو ارائه شد می بایست در سال ۲۰۲۱ بررسی شوند مانند پرونده یلدا. در نوروز ۹۹ دو پرونده مهارت سنتی ساختن و نواختن رباب را مشترک با تاجیکستان و ازبکستان و جشن سده را با تاجیکستان به صورت مشترک ارسال کردیم.
منبع: تور مسافرتی