علی اکبر عبدالملکی اظهار داشت: همزمان با شیوع ویروس کرونا، وعده هایی از جانب دولت به فعالان گردشگری داده شد؛ اما شاهدیم که اجبار و تعیین تکلیفی برای اجرای آنها در دستگاه های اجرایی و بانکها نیست.
به گزارش تور مسافرتی به نقل از مهر، علی اکبر عبدالملکی، رئیس کمیسیون گردشگری و کسب و کارهای وابسته اتاق ایران اظهار داشت: متأسفانه همزمان با شیوع کرونا از جانب دولت دوازدهم وعده های بسیاری به فعالان صنعت توریسم داده شد که به رغم حرف هایی که گفته شد اما در عمل شاهد بودیم که اجبار و تعیین تکلیفی برای اجرای آنها در دستگاه های اجرایی و به خصوص بانک ها وجود ندارد. فعالان اقتصادی قبول دارند که دولت در شرایط ویژه ای قرار گرفته است، اما معمولاً آخر سال هر دولتی شرایطی فراهم می شود تا دولت ها با قدرت برنامه هایی را عملیاتی و پروژه هایی را تمام کنند که در اذهان عمومی ماندگار شود، اما متأسفانه هنوز پروژه های قبلی دولت تمام نشده، دولت وعده های جدیدی را می دهد.
رئیس کمیسیون گردشگری و کسب و کارهای وابسته اتاق ایران با اشاره به اینکه با تأسیس وزارت گردشگری انتظار می رفت که نیمی از مشکلات این صنعت حل شود، اضافه کرد: متأسفانه ضعف زیرساخت ها و عدم تخصیص بودجه ناکافی سبب شده تا این وزارتخانه با مشکلات گوناگونی دست و پنجه نرم کند و در این شرایط هم فعالان گردشگری نفعی از تأسیس این وزارت خانه نبرند عدم تجهیز وزارت خانه گردشگری به منابع مالی و انسانی تخصصی حاکی از عدم اعتقاد دولت دوازدهم به ظرفیت های صنعت توریسم و نقشی است که این صنعت می تواند در جبران کمبود درآمدهای ارزی ایفا کند.
عبدالملکی با تاکید بر اینکه با افزایش نرخ ارز، فرصت بسیار خوبی برای توسعه صادرات فراهم گشته است، بیان نمود: با وضعیت فعلی نرخ ارز، ایران می تواند به بهشت گردشگری تبدیل گردد ولی باید از الان برای دوران پساکرونا برنامه ریزی داشته باشیم.
وی اضافه کرد: وزارت امور خارجه در معرفی ظرفیت های گردشگری ایران در بازارهای بین المللی نقش حائز اهمیتی می تواند ایفا کند و ضروریست که در کنار رایزن اقتصادی سفارت خانه های ایران در خارج از کشور، حتما یک رایزن گردشگری هم حضور فعال داشته باشد. اگر قرار باشد از ظرفیت های بالقوه این بخش استفاده گردد باید به فکر انسجام بخشی و هماهنگی بین دستگاه های مربوطه باشیم.
علی اکبر عبدالملکی در همین زمینه، تشکیل فدراسیون گردشگری را گامی در جهت تحقق نظم لازم در بخش گردشگری عنوان نمود و اظهار داشت: کمیسیون گردشگری اتاق ایران با این نگاه که باید کلیه ذینفعان این حوزه گرد هم جمع شوند و با هم افزایی و برنامه ریزی، اهداف کلان این حوزه را دنبال کنند.