سایتی برای معرفی تورهای مسافرتی و گردشگری
با جهانی شدن هنر مینیاتور افغانستان معترض شد

با جهانی شدن هنر مینیاتور افغانستان معترض شد

به گزارش تور مسافرتی «هنر مینیاتور» را ترکیه، ایران، آذربایجان و ازبکستان با همکاری یکدیگر و در حالیکه جای خیلی از کشورهای حوزه ایران فرهنگی خالی بود، در لیست میراث ناملموس یونسکو ثبت کردند، حالا برخی خبرها می گویند «افغانستان» از این اتفاق رسما شکایت دارد.
به گزارش تور مسافرتی به نقل از ایسنا، «هنر مینیاتور» (نگارگری) عصر ۲۶ آذر سال جاری در پانزدهمین اجلاس کمیته بین الدول میراث فرهنگی ناملموس در لیست میراث جهانی ناملموس یونسکو و بعنوان پانزدهمین اثر میراث ناملموس کشورمان در این لیست به ثبت رسید.
این اثر ناملموس و پرارزش ایرانی همان گونه که در سالهای گذشته و به صورت مرتب متولیان میراث فرهنگی و تهیه پرونده های ثبت جهانی اعلام نموده بودند «سهمیه هرکشور محدود است و هرسه سال دو پرونده سهم ما می شود. اما پرونده های مشترک خارج از سهمیه بندی است این تصمیمی است که یونسکو برای همدلی و همکاری نزدیک در راه ایجاد صلح قرار داده است» به صورت مشترک با سه کشور دیگر تهیه شد و این پرونده پیشتر به صورت مشترک و با تقسیم کار بین هر چهار کشور ایران، ترکیه، آذربایجان و ازبکستان تهیه و پس از تدوین نهایی به امضا رسید و سرانجام نوروز ۱۳۹۸ به دبیرخانه یونسکو فرستاده شد تا در پانزدهمین اجلاس یونسکو با اکثریت آرا بعنوان پانزدهمین اثر میراث ناملموس کشورمان در لیست میراث ناملموس جهانی یونسکو به ثبت برسد.
معاون میراث فرهنگی وزارتخانه میراث فرهنگی، پس از ثبت جهانی این اثر به صورت مشترک و با سه کشور دیگر، درباره ی وجود این هنر به صورت مشترک بین کشورهای حوزه ی ایران فرهنگی از گذشته تا امروز از تمایل و درخواست دو کشور دیگر برای پیوستن به این پرونده اطلاع داد.
او ۲۶ آذر به ایسنا اظهار داشت: پرونده با چهار کشور آماده شده بود و در ادامه افغانستان و تاجیکستان درخواستِ پیوستن به پرونده را داده بودند، ازاین رو تصمیم گرفته شد تا نخست پرونده «هنر مینیاتور» به یونسکو ارسال شود و پس از بررسی در این اجلاس و ثبت جهانی آن، تقاضای دو کشور دیگر هم در یونسکو ثبت شده و با تهیه ی پرونده ی جدید مانند الحاق کشورهای دیگر به پرونده ی «نوروز»، این پرونده هم به روزرسانی شود.
وی تصریح کرد: به واسطه ی وجود فرهنگ های مشترک بین کشورهای عضو پرونده ی هنر مینیاتور و «هندوستان» این کشور هم می تواند به «هنر مینیاتور» الحاق شود، اما متولیان آن هنوز درخواستی در این حوزه عرضه نکرده اند.
حالا اما وزارت فرهنگ افغانستان گفته که اعلام ثبت هنر مینیاتوری در میراث جهانی در مغایرت صریح با مواد مندرج کنوانسیون حفاظت از میراث های فرهنگی ناملموس بوده و سبب ایجاد فضای عدم همکاری فرهنگی میان کشورهای مربوطه می شود. گویا سرپرست این وزارت افغانستانی همینطور مدعی شده که منشاء اصلی هنر مینیاتور افغانستان بوده است.
استاد بوکیکات، استخراج یاقوت از کوه سیغینان به دستور پادشاه بدخشان در کتاب شگفتی های جهان یا توصیف جهان
(سفرهای مارکو پولو)، پاریس، کتابخانه ملی