به گزارش تور مسافرتی عوارض خروج از کشور که سال قبل ۲۶۴ هزار تومان بود، سال جاری با افزایش ۱۳۶ هزار تومانی به ۴۰۰ هزار تومان برای سفر اول رسید، اما هنوز سهم گردشگری از این میزان مشخص نمی باشد.
خبرگزاری مهر _ گروه جامعه؛ عوارض خروج از کشور در سال ۹۶ با افزایش چشم گیری اعلام شد؛ افزایشی که گفته شده بود سابقه نداشته و این نگرانی را به وجود آورد که هر سال به آن اضافه شود. این عوارض چند سالی افزایشی نداشت تا آنکه در دولت دوازدهم به میزان زیادی تغییر نمود. عوارض در سال ۹۶ برای سفر اول ۲۲۰ هزار تومان برای دومین بار ۳۳۰ و برای بار سوم ۴۴۰ هزار تومان تعیین شد این مبلغ در سالهای ۹۷ و ۹۸ هم تغییری نکرد اما در سال ۹۹ این میزان برای سفر بار اول ۲۶۴ هزار تومان برای دومین بار ۳۹۶ و برای بار سوم ۵۲۸ هزار تومان اعلام گردید. عوارض خروج از کشور برای مسافران عادی طی ۵ سال اخیر سال بار اول بار دوم بار سوم ۹۶ ۲۲۰ هزار تومان ۳۳۰ هزار تومان ۴۴۰ هزار تومان ۹۷ ۲۲۰ ۳۳۰ ۴۴۰ ۹۸ ۲۲۰ ۳۳۰ ۴۴۰ ۹۹ ۲۶۴ ۳۹۶ ۵۲۸ ۱۴۰۰ ۴۰۰ ۶۰۰ ۸۰۰ عوارض خروج از کشور در سال ۱۴۰۰ هم با افزایش ۱۳۶ هزار تومانی رو به رو شد. هر چند که در لایحه بودجه ۱۴۰۰ این میزان با همان مبلغ ۲۶۴ هزار تومان سال ۹۹ پیشنهاد شده بود اما در قانون این میزان برای سفر بار اول ۴۰۰ هزار تومان در نظر گرفته شده است. در این میان قرار بود قسمتی از هزینه عوارض خروج از کشور به صنعت گردشگری تعلق گیرد اما بارها سازمان میراث فرهنگی از اینکه قسمتی از این عوارض به نام گردشگری نوشته شده اما به آن تعلق نمی گیرد، گلایه کرده بود. در سال ۹۷ علی اصغر مونسان رئیس سازمان وقت میراث فرهنگی گفته بود که از ۲۲۰ یا از ۳۳۰ یا از ۴۴۰ هزار تومان عوارض خروج از کشور، سهم گردشگری تنها ۱۷ هزار تومان است. در صورتیکه قرار بود ۴۰ هزار تومان از سفر اول به گردشگری اختصاص پیدا کند.
با وجود اعتراض فعالان گردشگری نسبت به افزایش ناگهانی عوارض خروج از کشور و اختصاص نیافتن سهم چهل هزار تومانی از آن به گردشگری، در لایحه بودجه ۹۹ سهم گردشگری از این عوارض ۸۰ هزار تومان شد.
عوارض خروج از کشور برای سال ۱۴۰۰
در لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ هم همین سهم برای گردشگری در نظر گرفته شده است اما هنوز قانون بودجه ۱۴۰۰ منتشر نشده تا سهم گردشگری بطور مشخص اعلام گردد. با این وجود همچنان فعالان گردشگری می دانند که باز هم مجلسیان عوارض سفر را افزایش داده اند و این دفعه یک استثنا برای ورزشکاران تیم های ملی با مجوز وزارت ورزش و جوانان قائل شده و برای آنها عوارض ۲۶۴ هزار تومانی در نظر گرفته اند.
پیش از این طبق آمار انتشار یافته وزارت میراث فرهنگی، بیش از ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در سال ۹۸ به خارج از ایران سفر کرده اند. همین طور طبق اعلام گمرک ایران؛ در نه ماهه سال ۹۹ دو میلیون و ۶۱۹ هزار و ۵۰۷ نفر بعنوان مسافر خروجی از کشور تردد داشته اند. بدین سان دولت از محل عوارض خروج از کشور بیش از دو میلیون نفری مسافران، حدود ۷۰۰ میلیارد تومان درآمد داشته است.
منبع: ftour.ir