به گزارش تور مسافرتی رئیس جامعه گردشگری الکترونیک از اعلام آمادگی برای واردات ۱۰ میلیون دُز واکسن کرونا برای مصرف بخش گردشگری با هدف رونق باردیگر این صنعت در کشور اطلاع داد.
به گزارش تور مسافرتی به نقل از ایسنا، حسن تقی زاده انصاری در جریان نشست خبری سمپوزیوم یکصد سال گردشگری ایران اظهار نمود: ایمنی اعضای صنعت توریسم یکی از درخواست های ما از دولت جدید است. همکاران ما برای عرضه خدمات با پاره ای از مشکلات مواجه اند، این مشکلات صدمه زیادی به اعضای صنعت توریسم وارد کرده است، ازاین رو از وزارت خانه های بهداشت و گردشگری، واردات ۱۰ میلیون دُز واکسن روسی برای به جریان افتاد گردشگری و حل مشکلات اعضای صنعت توریسم را درخواست و برای واردات آن اعلام آمادگی کرده ایم.
او با بیان اینکه الان برای عبور از بحران کنونی صنعت توریسم و بازآفرینی باردیگر این صنعت در دوران کرونا به تکنولوژی های نوین نیاز داریم، اضافه کرد: یکی از کارگروه های این سمپوزیوم، گردشگری سلامت و طب سنتی است. در این کارگروه چالش های بخش گردشگری سلامت و روند تاریخی طبیعت درمانی یک قرن اخیر با کمک متخصصان این حوزه مورد نقد و بررسی قرار می گیرد. این حوزه اهمیت زیادی دارد چونکه گردشگران زیادی از کشورهای همسایه برای درمان، درخواست رفتن به مراکز درمانی ایران را دارند.
او خاطرنشان کرد: برای ایمنی بیشتر و عبور از این فضا به کمک بخش های بهداشتی نیاز داریم تا در این شرایط بحرانی، ورود گردشگران کامل قطع نشود. سایر دستگاه ها و نهادهای دولتی هم باید در این حوزه حمایت های لازم را انجام دهند تا هرچه سریع تر تقاضای سفر گردشگران به کشور فراهم گردد.
انصاری افزود: هرچند هم اکنون در حوزه گردشگری مجازی موفق بوده ایم و توانسته ایم مقاصد گردشگری و ابزارهای آنرا معرفی و تورهای مجازی گردشگری را هم برگزار نماییم، اما باید برای بازآفرینی این بحران با کمک مجامع و پارک های علم و فناوری مانند پارک ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی و همینطور نهادهای در ارتباط با حوزه گردشگری، استارتاپ های علاقه مند را برای تولید محتوا بیشتر تشویق نماییم و متناسب با بازار مخاطب، تبلیغات بیشتری انجام دهیم.
این فعال گردشگری اضافه کرد: ما می توانیم از ظرفیت های درمان استفاده نماییم، به شرط اینکه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با برنامه ریزی درست بتواند بازار مخاطب را افزایش دهد تا بتوانیم در شرایط بحرانی انتشار کرونا از این فرصت به نحو احسن استفاده نماییم.
رییس جامعه گردشگری الکترونیک اظهار داشت: نه تنها ایران بلکه سایر کشورهای دنیا در شرایط اپیدمی کرونا گرفتار چالش های زیادی بوده اند. هرچند صنعت توریسم در بعضی از کشورها مانند استرالیا با باز شدن هتل ها فعال شده، اما حالا آنها با چالش منابع انسانی مواجه اند، چون دیگر نیروی متخصص مورد نیاز را ندارند.
انصاری درباره دستاورد سمپوزیوم یکصد سال گردشگری با اعتقاد بر اینکه برگزاری آن می تواند چشم انداز این صنعت را ترسیم کند و نقشه راه آینده باشد، اضافه کرد: در نظر داریم نتیجه صدمه شناسی حوزه های گردشگری این سمپوزیوم را در اختیار دولت و مدیران جدید قرار دهیم تا خروجی مناسبی از ظرفیت های این حوزه برای آینده فراهم گردد.
وی اظهار نمود: ستادهای دولت جدید در این حوزه از ما درخواست کمک کرده اند و ما امیدواریم با حضور مسؤولانی که در این حوزه تخصص دارند و کارآفرین بوده اند با حمایت رئیس جمهور و دولت جدید، صنعت توریسم با خسارت کمتری از بحران عبور کند.
نگرانیم گردشگری به انتهای لیست برود
همچنین محمدحسین ایمانی خوشخو ـ رئیس پارک ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی ـ در ادامه این نشست خبری که به صورت آنلاین برگزار شد، اظهار داشت: صنعت توریسم ایران بیمار است، اما صنعتگران و فعالان این حوزه باتدبیر هستند و دولت جدید می تواند با کمک این متخصصان رونق باردیگر ای به صنعت توریسم ایران دهد. مسئله نگران کننده این است که مشکلات کنونی جامعه سبب شود صنعت توریسم به انتهای لیست برود و کسی از آن دفاع نکند.
او درباره نقش ویروس کرونا در رکود صنعت توریسم، اظهار نمود: شیوع و اپیدمی کرونا نه تنها در ایران، بلکه در تمام کشورهای جهان ضربه هولناکی به بخش های مختلف بخصوص صنعت توریسم وارد کرده است. در این میان، کشورهای مختلف برای رفع این معضل تدابیری اندیشیده اند. انتظار می رفت در ایران هم تدابیری روشن اندیشیده شود.
او ضمن اشاره به اجرای تورهای مسافرتی برای تزریق واکسن کرونا به کشور ارمنستان، اظهار داشت: وقتی ما در این عرصه تماشاگر باشیم و نظارت کافی نداشته باشیم، در نتیجه تورهای گردشگری برای تزریق واکسن کرونا ایجاد می شود. اگر چنان چه دولت جدید نظارت کافی و مدیریت خوبی در این بخش داشته باشد، طبق ضوابط، کارها پیش خواهد رفت.
ایمانی خوشخو افزود: عمر گردشگری جهان و ایران بیشتر از صد سال است و اسناد تاریخی نشان داده که سفر و جابه جایی انسان ها با هدف مشخص پیشینه ای بس طولانی و به قدمت تاریخ بشر دارد. ما در این سمپوزیوم بنا داریم با حضور تعدادی از کارشناسان و اعضای هیات علمی دانشگاه ها نگاهی علمی (نه صرفاً نظری) به فراز و نشیب های این صنعت در یکصد سال گذشته داشته باشیم.
او خاطرنشان کرد: یکی از اهداف مهم ما از اولین روزهای شروع به کار این سمپوزیوم، بررسی و نقد فراز و نشیب های صنعت توریسم در یک قرن اخیر، شناخت از حوزه گردشگری، برنامه ریزی و اجرای آن برای آینده است تا در وهله نخست دولت و مدیریت جدید بتواند از دستاوردهای این سمپوزیوم کمال استفاده را ببرد. هم اکنون ۳۰ دستگاه دولتی، نهادها، ارگان ها، تشکل ها و حوزه های بین المللی حامی برگزاری این سمپوزیوم هستند.
ایمانی خوشخو در پاسخ به این سؤال که گردشگری سلامت در این سمپوزیوم مورد نقد و بررسی است؟ اظهار داشت: مسلما گردشگری سلامت یکی از ظرفیت های مهم حوزه گردشگری به حساب می آید، هرچند الان در بخش های مختلف ایران ظرفیت گردشگری سلامت وجود دارد، اما متاسفانه به نحو احسن نتوانسته ایم از این ظرفیت ها استفاده نماییم و نسبت به سایر کشورها عقب تر هستیم، ازاین رو یکی از مباحث اصلی این سمپوزیوم نقد و بررسی گردشگری سلامت در ایران است.
سمپوزیوم یکصد سال گردشگری ایران با تشکیل ۱۳ کارگروه تخصصی به همت شورای هماهنگی سازمان های غیردولتی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، پارک علوم و فناوری های فرهنگی، کمیته ملی ایکوم، جامعه گردشگری الکترونیکی ایران و با حمایت و همکاری دانشگاه تهران، دانشگاه اصفهان، پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، وزارت راه و شهرسازی، بنیاد گردشگری پروفسور جعفری، کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی ایران، ستاد گردشگری شهرداری تهران و تشکل های تخصصی و صنفی گردشگری از روز ۲۷ مهرماه به مدت سه روز برگزار می گردد.
منبع: ftour.ir