نایب رییس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس اظهار داشت: در طرح استفاده بهینه از اشیای باستانی به دنبال پیشبینی سازوکاری هستیم که دارندگان این آثار بتوانند آنرا به دولت بفروشند.
حجت الاسلام نصرالله پژمانفر در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره طرح استفاده بهینه از اشیای باستانی و گنج ها، عنوان کرد: بنده طراح این طرح هستم و هدف ما از تدوین این طرح، پیشگیری از فساد است. این طرح اخیرا تدوین شده و هنوز به هیئت رئیسه مجلس عرضه نشده است.
وی بیان نمود: بعضی از افراد امکان دارد در منازل خود اشیای قیمتی و عتیقه داشته باشند اما آنرا پنهان می کنند. یکی از عوامل این مساله آن است که ما راهکاری برای مردم در این حوزه نظر نگرفتیم. باید سازوکاری فراهم گردد که اگر فردی اشیای قیمتی در منزل خود دارد، بتواند آنرا عرضه نماید.
نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی افزود: امکان دارد فردی از اجداد خود اشیای قیمتی با بیشتر از ۱۰۰ سال قدمت داشته باشد و نداند که باید با این اشیا چه کار کنند و باید چه مسیری را طی نماید. باید سازوکاری فراهم گردد تا این افراد بتوانند اشیای قیمتی و عتیقه خویش را تبدیل به سرمایه نقدی کنند.
پژمانفر عنوان کرد: البته ما در طرح استفاده بهینه از اشیای باستانی و گنج ها تاکید کردیم که به هیچ وجه کسی نمی تواند برای پیدا کردن اشیای قیمتی و گنج حفاری کند و حفاری غیر مجاز ممنوع و عمل مجرمانه است و با کسانی که این کار را انجام دهند، برخورد خواهد شد.
نایب رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: معمولا این اشیا به صورت قاچاق در اختیار افراد شیاد و سوءاستفاده گر می افتد و به کشورهای خارجی قاچاق می شود. بعضی از این اشیا هم از بین می روند. برای مثال، بعضی از افراد سودجو سکه های قدیمی طلا را آب می کنند و تبدیل به شمش طلا می شود که این یک جنایت بزرگ نسبت به سرمایه فرهنگی کشورمان است.
نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: ما به دنبال آن هستیم که شرایطی فراهم گردد تا دارندگان این سرمایه ها بتوانند آنرا برای فروش عرضه کنند. دولت نخستین نهادی است که باید بتواند این سرمایه ها را خریداری کند.
وی اظهار داشت: امکان دارد فردی اشیای باستانی داشته باشد که بیشتر از ۱۰۰ سال هم قدمت دارد اما ارزش ملی نداشته باشد و کسی آنرا خریداری نکند، ما در این طرح پیشبینی کردیم که این افراد در این شرایط می توانند این اشیا را به فروشندگان غیردولتی عرضه کنند.