به گزارش تور مسافرتی، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اعلان اینکه گردشگری ضامن صلح و امنیت است، اظهار داشت: جهان ایران را از دریچه میراث و هنر و تمدن ایرانیان مطالعه کند.
به گزارش خبرنگار گردشگری ایرنا، سیدرضا صالحی امیری عصر چهارشنبه ۲۸ شهریور در آیین تودیع و تکریم وزیر پیشین جدید میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی که در سالن اجتماعات سازمان حج و زیارت برگزار گردید، ضمن تبریک هفته وحدت گفت: امروز دولت در هفته وحدت با انتخابات یک استاندار اهل سنت یک پیام داد «همه ایرانیان، منهای قومیت و نژاد و مذهب با هم در کنار هم و با هم برابرند.»
وزیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی درباره ی تعبیر و مفهوم وفاق و گفتمان در دولت چهاردهم اظهار داشت: جامعه امروز دیگر تحمل فشار و افشاگری را ندارد برای خدمت به مردم که برای توسعه و پیشرفت ایران به وفاق نیازمندیم، باید به متن بپردازیم یعنی که توسعه و تعالی ایران و وفاق یعنی همگرایی همه اقشار در راه توسعه و پیشرفت ایران.
صالحی امیری با اعلان اینکه جهان نباید ایران را از دریچه دانش دفاعی و موشکی و هسته ای ببیند، بلکه باید جهان ایران را از دریچه میراث و هنر مطالعه کند، گردشگری ضامن صلح و امنیت مردم در منطقه و جهان است.
وزیر میراث فرهنگی اشاره کرد: میراث فرهنگی موجب سربلندی و ارتفا جایگاه ایران در منطقه و جهان است، برای تعالی و توسعه ایران باید موانع را برداریم باید مانع مهاجرت شدیم باید تلاش نماییم نسل جدید ما به باید به گذشته ایران افتخار کنند و به آینده امیدوار باید باید جلوی مهاجرت و جلالی وطن جوانان را بگیریم.
صالحی امیری تفسیری از «وفاق ملی» به عنوان شعار دولت چهاردهم، ارائه کرد و اظهار داشت: اساسا چرا ما از «وفاق» سخن می گوییم و چرا دولتمردان به مفهوم وفاق تکیه می کنند. باور ما این است که جامعه امروز و نظام سیاسی دیگر تحمل مناقشه، افشاگری، چنگ زنی، تخریب و انگ زنی را ندارد و از این منظر باید برای مردمی که انبوهی از مطالبات را از دولتمردان دارند به یک توافق و وفاق تن دهیم که تمام حاشیه ها را کنار بگذارد و به متن بپردازیم، متن یعنی توسعه و تعالی ایران. متن یعنی پاسخ به مطالبات مردم و این ممکن نیست مگر این که اجماع و وفاق در سطح ملی اتفاق افتد.
او اضافه کرد: وفاق یعنی همگرایی و همدلی همه تفکرات، نهله ها و گرایش های متکثر در راه اهداف توسعه و تعالی کشور. وفاق یعنی باهم بودن و در کنار هم بودن، یعنی عبور از حاشیه و ورود به متن. متن یعنی توسعه ملی و تامین معیشت مردم. وفاق یعنی افزایش سرمایه و رضایت اجتماعی، یعنی مشارکت اجتماعی و تجمیع تمام ظرفیتهای درون نظام برای حل تمام مسائل ملت. وفاق یعنی نمایش صدای واحد از دولت، ملت و نظام به ویژه در مقابل دشمنان قسم خورده ایران. وفاق یعنی کرامت انسانی و نفی برتری جویی عده ای یا تفکری و یا جناحی بر دیگران. وفاق یعنی امنیت، اخلاق، معرفت، انسانیت. وفاق یعنی احساس نشاط ملت، احساس غرور و هویت یک ملت. وفاق یعنی زندگی زندگی آرام و بدون دغدغه مردم. وفاق یعنی توافق ملی، هم زیستی مسالمت آمیز منطقه ای و صلح جهانی. وفاق یعنی به رسمیت شناختن دیگران، خواه با اندیشه موافق باشند خواه مخالف. وفاق یعنی به رسمیت شناختن حقوق آحاد ملت منهای رنگ، پوست و نژاد و مذهب. وفاق یعنی عدالت و انصاف هم در تفکر و هم در عمل.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اشاره کرد: وفاق نیاز امروز ایران و ضرورت فردای ملت است. آن چه که در دولت وفاق شکل خواهد گرفت حضور همه تفکرها، نهله ها و سلایق در حوزه قدرت ملی است. بسیاری در اقصی نقاط کشور در دیدارهای حضوری نقد می کنند چرا وفاق را تفسیر نمی کنید. وفاق جوهر ادامه حیات نظام سیاسی است. مطمئن باشید بدون وفاق به توسعه نمی یابیم. وفاق باید نمایش وحدت و غرور و هویت ایرانیان در منطقه و جهان پرآشوب امروز باشد.
صالحی امیری اظهار داشت: دولت ثابت کرد که به اصول وفاق پایبند است. اراده نظام به پشتیبانی از دولت می باشد که باید به خاطر حمایت های بی دریغ ازدولت قدردان مقام معظم رهبری باشیم.
او افزود: ما وقتی وارد میراث فرهنگی می شویم به یک اصل فکر می نماییم و آن سربلندی جایگاه ایران در منطقه و جهان است. به جهت اینکه ایران تعالی و توسعه باید موانع را از مسیر برداشت. باید مانع مهاجرت شویم، باید تلاش نماییم نسل جدید به ایران به جامعه و به هویت ما وفادار بماند.
این عضو کابینه دولت چهاردهم اضافه کرد: حجم مهاجرت نگران کننده است اما می توانیم با اقدامات سازنده و امیدآفرینی با پدیده یأس و ناامیدی خداحافظی نماییم و این ممکن نیست مگر این که نسل جدید ایمان داشته باشیم و امروز این مسولیت بر گردن من و دولتمردان است که باید جلوی جوانان برای جلای وطن را بگیریم.
صالحی امیری در ادامه اظهار داشت: از تمامی کسانی که از شروع انقلاب تا امروز برای میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تلاش کردند قدرشناسی می نماییم. ما فارغ از رنگ و پوست و نژاد و مذهب در ذیل ایران بزرگ تعریف می شویم. اقوام اعضاء خانواده بزرگ ایران هستند و همه یک هویت دارند و این هویت را علاوه بر این که به نسل جدید معرفی می نماییم باید به جهانیان نیز معرفی نماییم. بزرگترین مزیت ما در دنیای امروز میراث و هویت ما است. ما ملت غنی هستیم. این غنی بودن در تبار ایرانیان حک شده است. هر نقطه از ایران را حفر و اکتشاف کنید آثاری از مردم ایران در آن کشف می شود. قدر این جغرافیا و مردم را باید بدانیم و باید تلاش نماییم به جهانیان بفهمانیم ایران را از دریچه موشک و هسته ای مطالعه نکنند، ایران را از دریچه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و انسان های آن مطالعه کنند. بلاشک فرهنگ ایران زمین غنی ترین فرهنگ است.
او اشاره کرد: میراث فرهنگی ضامن توسعه و پیشرفت کشور است. گردشگری ضامن امنیت، صلح و ثروت است و رویکرد ما در صنایع دستی، اشتغال و تولید است.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اظهار داشت: ما در برنامه هفتم متعهد شدیم که بتوانیم ظرفیت ها را چندبرابر نماییم، ظرفیت گردشگری را از ۶.۲ میلیون نفر به ۱۵ میلیون نفر برسانیم. ما باید تلاش نماییم ظرفیت موزه ها را به یک هزار موزه برسانیم، هر شهر یک موزه داشته باشد. باید تلاش نماییم در برنامه هفتم ۵۰۰ هزار نیروی شاغل در صنایع دستی را به یک میلیون نفر برسانیم. باید ۲۲۴ میلیون دلار درآمد را به ۵۰۰ میلیون دلار برسانیم. با اراده و انگیزه ای که در متن جامعه ایران و نیروهای خلاق می بینم حتما برنامه هفتم را محقق خواهیم کرد، اما لازمه آن این است که صدای واحد داشته باشیم.
منبع: تور مسافرتی