به گزارش تور مسافرتی، در پنجاه وچهارمین نشست ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر تمهیدات لازم برای سفرهای نوروز ۱۴۰۲ از جانب مسئولین کمیته های عضو ستاد مورد بررسی قرار گرفت.
به گزارش تور مسافرتی به نقل از وزارت میراث فرهنگی، پنجاه وچهارمین نشست ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر امروز دوشنبه ۸ اسفندماه ۱۴۰۱ در سالن فجر وزارت خانه برگزار گردید. در این جلسه سید مصطفی فاطمی با اشاره به اینکه برنامه ریزی برای نوروز ۱۴۰۲ از شش ماه گذشته با هدف برنامه ریزی برای خدمت رسانی به مسافران در روزهای نوروز شروع شده است، بیان نمود: ستاد خدمات سفر در تمامی استان ها شکل گرفته و جلسات گوناگونی به منظور ایجاد هماهنگی های لازم در شهرستان های گردشگری برگزار شده است.
دبیر ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر ضمن اشاره به بسیج شکل گرفته در تک تک استان ها، اضافه کرد: ستاد خدمات سفر از امروز وارد فاز اجرایی در مرکز و استان ها می شود.
رشد ۲۰ درصدی پروازهای کیش
در ادامه مرتضی رمضانی گالشی معاون گردشگری منطقه آزاد کیش ضمن اشاره به تشکیل ۱۳ کمیته در جهت برنامه ریزی برای نوروز ۱۴۰۲، اضافه کرد: طی همکاریهای صورت گرفته با سازمان هواپیمایی کشور، تعداد پروازها با رشد حدود ۲۰ درصدی از ۶۷ پرواز پارسال به ۷۷ پرواز در نوروز ۱۴۰۲ خواهد رسید. همینطور برنامه ریزی خوبی برای سفرهای زمینی و ریلی شکل گرفته و همکاری خوبی با سازمان بنادر و دریانوردی انجام شده و تعداد ایستگاه ها از ۲۰ ایستگاه به ۴۰ ایستگاه افزایش داده شده است.
او همینطور متذکر شد: اقامتگاه ها و هتل ها با قیمت مصوب خدمات رسانی خواهند کرد و از روز گذشته کارشناسان برای بازدیدهای میدانی اعزام شده اند.
رمضانی به همکاریهای صورت گرفته با معاونت گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برای خدمات دهی هرچه بهتر به گردشگران و تهیه اقلام مورد نیاز برای نوروز ۱۴۰۲ اشاره نمود.
پیگیری جدی نظارت بر بازار
احمد اصانلو رئیس سازمان تعزیرات حکومتی در ادامه این جلسه با اشاره به اینکه این سازمان مرجع رسیدگی به تخلفات است، نه نظارت و کشف تخلفات اظهار داشت: منتقد این مورد هستیم که نظارت بر بازار تعیین تکلیف شود، در همین راستا و با عنایت به شرایط خاص اقتصادی مبحث نظارت را به شکل جدی پیگیری می نماییم.
او افزود: در دوره جدید مخصوصاً دو ماه پایانی سال برای حضور میدانی برنامه ریزی کرده ایم.
اصانلو با اشاره به اینکه برپایه طرح های ویژه تعزیرات رؤسای شعب و گشت های مشترک بر قیمتها نظارت خواهند کرد، افزود: بر مبنای مصوبه سران قوا اختیار پلمب و رسیدگی به تخلفات در محل به تعزیرات حکومتی داده شده و جرایم تشدید شده است.
رئیس سازمان تعزیرات حکومتی ضمن اشاره به این که از امروز برای نظارت بر بازار پای کار آمده ایم، اظهار داشت: منتظر وصول گزارشات نیستیم. بر نرخ قیمت بلیت هواپیما و سایر وسایل نقلیه عمومی و همینطور رعایت نرخ مصوب از جانب هتل ها و مراکز اقامتی نظارت کرده و با متخلفان برخورد جدی می شود.
تأمین وسایل اولیه نجات و آموزش پرسنل هتل ها و مراکز اقامتی
علی شریفان دبیر سازمان اورژانس کشور با اشاره به اینکه وزارت بهداشت از ماه گذشته جلسات را برای عرضه خدمات سلامت به مسافران نوروزی در سه حوزه بهداشت، درمان و اورژانس قبل از بیمارستان شروع کرده است، افزود: همیشه اقامتگاه های دارای مجوز و زیرمجموعه های وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بهترین همکاری را دارند و استانداردها رعایت می شود.
او با اشاره به اینکه بیشترین مشکل در ارتباط با فعالیت صنوف و کسبه مجاز نمی باشد، بر برنامه ریزی و مجوزدار شدن این گروه و نظارت بر فعالیت آنها اشاره نمود.
شریفان ضمن اشاره به ۱۰۶۰ بیمارستان و ۱۴۴ هزار و ۵۰۰ تخت بیمارستان ها در کشور از اعلام آمادگی برای عرضه خدمات در بیمارستان ها اطلاع داد.
او در حوزه اورژانس هم اظهار داشت: با استفاده از ۵۲ بالگرد، ۸۸ اتوبوس آمبولانس و ۵۷۰۰ آمبولانس، در ۳۲۰۰ پایگاه عرضه خدمات به مسافران را داریم.
کارشناس سازمان اورژانس کشور به اهمیت تدبیر سرانه سلامت برای هر مسافر از جانب وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اشاره نمود و اظهار داشت: در صورت تجهیز هتل ها و اقامتگاه های بزرگ به وسایل اولیه نجات و آموزش پرسنل، جان مسافران نجات پیدا می کند، این امر می تواند فاز به فاز انجام گیرد و این آمادگی از جانب ما وجود دارد.
لزوم حضور پزشکان متخصص در بیمارستان ها
سرهنگ سیروس حسن زاده معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور فراجا انتظامی با اشاره به اینکه هماهنگی بین سازمان های امدادی انجام شده است، افزود: رزمایش طرح ترافیکی ۲۳ اسفندماه انجام و طرح همیاران پلیس هم با همکاری وزارت آموزش پرورش از ۱۵ اسفندماه شروع می شود.
او اطلاع رسانی بموقع و دقیق از جانب صداوسیما را در به حداقل رسیدن تصادفات مورد اهمیت دانست و اضافه کرد: عدم استفاده از خودرو ها و مینی بوس های شهری برای بین شهری و همینطور استفاده از اتوبوس های ایمن از جانب راهیان نور باید مورد توجه قرار گیرد.
حسن زاده افزود: به علت این که پزشکان متخصص در بسیاری شهرها حضور ندارند، تشخیص درست اتفاق نمی افتد و این مورد منجر به مرگ گردشگران می شود. حضور پزشکان متخصص در بیمارستان ها باید مدنظر قرار گیرد.
او با اشاره به اینکه ۳۰ درصد تصادفات از ساعت ۱۶ تا ۲۰ صورت می گیرد، این ساعات را برای سازمان های امدادی حائز اهمیت عنوان نمود.
اختصاص ۱۰ تا ۱۵ درصد سهمیه بیشتر بلیت قطار و هواپیما برای مسیر مشهد مقدس
شهریار افندی زاده معاون وزیر راه و شهرسازی هم در این جلسه در سخنانی اظهار داشت: سال قبل ۶ میلیون نفر از راه حمل و نقل هوایی، ۲ میلیون نفر به صورت حمل و نقل جاده ای، ۱، ۵ میلیون نفر به صورت ریلی و ۲ میلیون نفر هم از راه خودرو های شخصی خود جابه جا شدند که سال جاری هم پیشبینی می نماییم ۱۰ تا ۱۵ درصد رشد داشته باشیم.
او اضافه کرد: ۸ هزار کیلومتر از طریق های پرحادثه شناسایی شده تا با کمک پلیس و نیروهای امدادی نظارت بیشتری بر این راه ها داشته باشیم.
افندی زاده افزود: از هفته آینده پیش فروش بلیت های قطار آغاز خواهد شد و برای مسیرهایی مثل مشهد ۱۰ تا ۱۵ درصد افزایش سهمیه بلیت خواهیم داشت. در حوزه حمل و نقل هوایی هم برای مسیرهایی مثل مشهد مقدس درخواست افزایش پروازها را داده ایم. سه موج سفر را برای نوروز سال جاری پیشبینی کرده ایم و تمام تلاش مان را برای عرضه خدمات به گردشگران نوروزی به کار خواهیم گرفت.
کمبودی در تأمین مایحتاج ضروری مردم نداریم
شاهپور علائی مقدم معاون وزیر جهاد کشاورزی هم در این جلسه اظهار داشت: تقارن نوروز و ماه مبارک رمضان سبب شده تا سال جاری با حساسیت بیشتری مبحث تأمین مواد غذایی را پیگیری نماییم و از سه ماه قبل جلسات مختلفی با مبحث تأمین مایحتاج مردم برگزار شده و در همین ارتباط قرارگاه هایی تشکیل شده است. در اینباره برای تأمین بعضی از مواد غذایی مثل برنج، گوشت، مرغ، روغن، شکر، تخم مرغ، خرما، میوه و … برنامه ریزی های ویژه ای شده و کمبودی در اینباره نداریم.
او اضافه کرد: در مورد تأمین سیب و پرتقال در نوروز هم پیشبینی ما اینست که حدود ۱۵ هزار تن مورد نیاز است و تا کنون ۱۱ هزار تن سیب و پرتقال تأمین شده است.
صادق محمودی رئیس جمعیت امداد و نجات هم در این نشست در سخنانی اظهار داشت: ۱۹ هزار نیروی امدادی داریم که در تمام سال همچون نوروز به عرضه خدمات امدادی می پردازند. در نوروز سال جاری آمادگی کامل داریم و برنامه ریزی های خوبی در اینباره صورت گرفته است.
او اضافه کرد: ۲۱ فروند بالگرد برای پشتیبانی خدمات امدادی در نوروز سال جاری به کار گرفته خواهد شد.
حجت الاسلام سید هاشم حسینی رئیس سازمان جوانان جمعیت هلال احمر هم اظهار داشت: ایجاد نشاط و ارتقای ایمنی دو هدف ما است که در همین راستا ۲۰۷ پست ثابت ایجاد کردیم که به طور عمده در مبادی شهرها و در فاصله ۳۰ کیلومتری شهرها مستقر می شوند.
تهیه مستند از حضور توریستهای خارجی در اماکن فرهنگی تاریخی
مسلم رحیمی معاون امور استانهای صدا و سیما و رئیس کمیته اطلاع رسانی ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر در ادامه این نشست اظهار داشت: پیام های رادیویی کارهای جدیدی است که سال جاری در نوروز آمادگی اجرای آنرا داریم. شبکه های رادیویی و تلویزیونی استانی آمادگی کامل برای اطلاع رسانی در نوروز را دارند. ما در سازمان صدا و سیما آماده هرگونه همکاری با ستاد و دستگاههای عضو ستاد هستیم.
او اضافه کرد: برای نوروز سال جاری برنامه های ویژه ای برای تهیه گزارش و معرفی از اماکن فرهنگی تاریخی داریم. برنامه ریزی کرده ایم مستندهایی از حضور توریستهای خارجی و خاطرات آنها از سفر به ایران تهیه خواهد شد. در کنار آن مسابقات محلی و بازی های بومی و محلی اهمیت فراوانی دارد که ما در کمیته اطلاع رسانی آمادگی کامل برای اطلاع رسانی و معرفی این جشنواره ها داریم.
سامان دهی فضاهای اقامه نماز
حجت الاسلام جواد حیرانی رئیس ستاد اقامه نماز هم در این نشست اظهار داشت: از ماه گذشته دو اقدام را پیگیری و انجام دادیم که بعنوان مثال میتوان به سامان دهی فضاهای اقامه نماز اشاره نمود. همینطور با همکاری بعضی از دستگاه برنامه ریزی های را انجام داده ایم که در کنار سفر، گردشگران نشاط معنوی را هم تجربه کنند.
نماینده سازمان اوقاف هم در ادامه این نشست اظهار داشت: از ۲۸ اسفند طرح آرامش بهاری در ۲ هزار بقعه اجرا خواهد شد. این طرح در ۱۲۸ بقعه که در راه مشهد مقدس هستند از نیمه شعبان به صورت ویژه شروع می شود.
او اضافه کرد: همینطور خیمه های معرفت را داریم که در این خیمه ها در کنار اقدامات فرهنگی، سوغات و صنایع دستی هم اجرا خواهد شد. همینطور ظرفیت های اقامتی ما در اختیار گردشگران نوروزی قرار خواهد گرفت.
برپایی نمایشگاه صنایع دستی در تمام شهرهای استان مازندران
روح الله سُلگی معاون سیاسی استانداری مازندران هم در این جلسه به صورت ویدئو کنفرانسی در سخنانی اظهار داشت: خدماتی که استان مازندران به گردشگران عرضه می دهد ملی است اما بودجه و امکاناتی که در اختیار دارد استانی است. ازاین رو درخواست ما از ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر اینست که به تقویت بودجه و امکانات این استان برای عرضه خدمات هرچه بهتر به گردشگران توجه کند.
معاون استاندار مازندران اضافه کرد: در تمام شهرستان های استان مازندران در نوروز بازارچه و نمایشگاه صنایع دستی برگزار می گردد.
حجت الله غلامعلی نماینده وزارت کشور با اشاره به اینکه از دیماه دستورالعمل برای تشکیل ستادهای سفر به استان ها ابلاغ و جلسات به ریاست استانداران و فرمانداران برگزار شده و هماهنگی ها انجام شده است، اظهار داشت: روز گذشته وزیر کشور مصوبه ویژه ای را به استانداران سراسر کشور به منظور برنامه ریزی برای موج اول سفرها در ۱۶ اسفندماه به مناسب نیمه شعبان ابلاغ نمود.
استفاده از تمام ظرفیت های ساختاری برای عرضه خدمات به گردشگرها همچون شورای تأمین استان ها و سایر ظرفیت ها برای عرضه خدمات به گردشگران، توسعه طرح استراحتگاه ها در سی کیلومتری شهرها، توقف پروژه های عمرانی غیر ضروری، تکمیل تابلوهای اطلاع رسانی جاذبه های گردشگری، سامان دهی مبادی ورودی شهرها، تشکیل ستاد ویژه برای نیمه شعبان، طرح سفرهای یک روزه و نیم روزه، دایر کردن ایستگاه های افطاری راه اندازی کمپ های اضطراری و استقرار تیم های ایمنی آتش نشانی در مراکز تجمعی همچون موارد این ابلاغیه بود که غلامعلی به آن اشاره نمود.