سایتی برای معرفی تورهای مسافرتی و گردشگری
مدیرکل میراث خراسان جنوبی: این استان را نمی شناسند

مدیرکل میراث خراسان جنوبی: این استان را نمی شناسند

به گزارش تور مسافرتی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی با تشریح وضعیت اعتبارات مرمت و جستجوهای دیرینه شناسی این استان، اظهار داشت: خراسان جنوبی سومین استان پهناور کشور است و از لحاظ غنای آثار تاریخی در کشور شاخص است و پنج اثر جهانی دارد، اما استان ناشناخته ای است و بودجه آن در حوزه ثبت آثار بسیار کم است.
هادی شاهرودی در گفتگو با ایسنا در رابطه با وضعیت بودجه ابلاغی در حوزه میراث فرهنگی استان خراسان جنوبی، اظهار نمود: اعتبارات در حوزه میراث فرهنگی از دو محل تأمین می شود؛ بخشی از محل اعتبارات استانی و بخشی هم از محل اعتبارات ملی. از محل اعتبارات استانی حدود ۱۰ میلیارد تومان از کمیته های برنامه ریزی شهرستان برای فعالیت در حوزه میراث فرهنگی اعتبار گرفتیم که نزدیک به ۸/۵ میلیارد تومان آن تخصیص شده است و از محل اعتبارات ملی هم ۱/۵ میلیارد تومان از منابع وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و ۱۶/۵ میلیارد تومان هم از سفر ریاست جمهوری اعتبار کسب کردیم و مجموعا حدود ۱۸ میلیارد از اعتبارات ملی در حوزه میراث فرهنگی کسب اعتبار شده است.
او در رابطه با پروژه های مرمتی استان خراسان جنوبی در سال ۱۴۰۲ اظهار داشت: تلاش کردیم سال جاری به صورت پروژه محور اقدامات مرمتی را انجام دهیم. نزدیک به ۱۰ میلیارد تومان از بودجه را به بافت های ثبتی استان و بخشی را هم به موزه ها اختصاص داده ایم. همینطور مصوبه ای در هیأت وزیران داشتیم که پیگیری کردیم و پس از ۱۱ سال توانستیم اعتبار خوبی را برای راه اندازی موزه بزرگ استان دریافت نماییم که کلنگ زنی آن ششم خردادماه ۱۴۰۲ انجام شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان خراسان جنوبی افزود: مابقی بودجه طبق نیاز شهرستان ها در بناهایی که نیازمند مرمت هستند، هزینه می شود.
شاهرودی اضافه کرد: سال جاری برای اولین بار از محل “اعتبارات حوادث طبیعی” معادل دو میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان برای رفع صدمه های ناشی از زلزله برای این استان درنظر گرفته شد، که ۵۰ درصد این اعتبار، یعنی یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومانِ آن تخصیص شده است که مقرر است مسجدها، بناها و آثاری را که در زلزله اخیر «بشرویه» گرفتار صدمه شدند، مرمت و مقاوم سازی نماییم.
وی همینطور در رابطه با وضعیت جستجوهای دیرینه شناسی در خراسان جنوبی، اظهار داشت: در محوطه باستانی سربیشه در شهر مود، شهر قدیم قائن، کله کوب سرایان، محوطه های پارینه سنگی فردوس و طبس مشغول مطالعات و جستجوهای پژوهشی هستیم. بخشی از این کاوش ها، شناسایی است و بخشی هم ادامه فصل های جستجوهای دیرینه شناسی است که در گذشته انجام شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان خراسان جنوبی افزود: در حوزه ثبت، اولویت با بناها و آثاری است که شاخصه خاص داشته باشند و سال قبل شش اثر در میراث معنوی و دو اثر در حوزه میراث غیرمنقول به ثبت رسید.
شاهرودی ضمن اشاره به شعار استان خراسان جنوبی با عنوان «شرق باشکوه»، اظهار داشت: اعتبارات استان در حوزه ثبت آثار بسیار کم است. استان خراسان جنوبی سومین استان پهناور کشور است، پنج اثر جهانی دارد (باغ و عمارت اکبریه بیرجند، بیابان لوت، قنات بلده فردوس، روستای خراشاد و ژئوپارک طبس) که در یونسکو ثبت شده است. آسبادهای خراسان جنوبی پرونده بعدی برای ثبت جهانی است که ارزیابان باید از آن بازدید نمایند. بیشتر از ۱۷۰ آسباد در استان داریم که بیشترین آسباد ایران است. ازاین رو از لحاظ غنای آثار تاریخی در کشور شاخص هستیم، اما استان ناشناخته ای هستیم.

منبع: