به گزارش تور مسافرتی موزه هنرهای اسلامی بامبرگ آلمان میزبان نمایشگاهی از میراث سرامیک ایران خواهد بود. همزمان با نمایشگاه آثار سرامیک ایران، اولین جلد از مجموعه مطالعات بر روی مجموعه بومیلار هم منتشر می شود.
به گزارش تور مسافرتی به نقل از مهر، به نقل از رایزنی فرهنگی ایران در آلمان، گالری بومیلار در موزه هنرهای اسلامی بامبرگ میزبان نمایشگاه آثار سرامیک ایران در قرون وسطی و دوره مدرن خواهد شد. این نمایشگاه که از ۱۲ سپتامبر تا ۳۰ نوامبر برپا می شود، در واقع پلی میان غرب و شرق و همینطور سنت و مدرنیته است.
در این نمایشگاه، ۴۲ اثر از مجموعه بومیلار به همراه آثار سفال و سرامیک لوشی در معرض نمایش عموم قرار می گیرند. مسؤلان موزه معتقدند که مجموعه های انتخابی برای نمایشگاه می توانند، مبین هنر سفال گری ایران و آسیای میانه در دوره قرون وسطی باشند. این مجموعه ها نشان می دهند که آثار سفال و سرامیک تنها یک کالا نیستند، بلکه تصاویر حک شده بر روی آنها می تواند مبین اطلاعات تاریخی باشد.
یورک آرنت، هنرمند اهل فرانکفورت، مجموعه آثار سرامیک لوشی را در کنار هم قرار داده است و بخش هایی از آنرا انتخاب و از روی آنها طراحی نموده است. وی در طراحی های خود، آثار تاریخی از ایران را به معرض نمایش گذاشته است. آرنت دو دهه است که به ایران سفر می کند و بنابراین آثار او تحت تاثیر فرهنگ، دیرینه شناسی و حضورش در ایران قرار دارد. وی در آثار خود، نگاه غربی ها به اشیا را زیر سوال برده است.
بخش دیگر نمایشگاه، به آثار مدرن اختصاص دارد. در این بخش مقرر است از آثار منصوره نجارپور برای تکمیل نمایشگاه استفاده گردد. نجارپور، هنرمند جوان اهل اصفهان است که در زمینه لعاب سرامیک و سفال تخصص دارد. نجارپور با الهام از آثار به جا مانده از قرون وسطی، آثار خویش را خلق کرده است. در عین حال، رنگ، بافت و فرم آثار سرامیکی او ارتباط محکمی با طبیعت و آثار تاریخی ایران دارند و ازاین رو نشان دهنده دوره معاصر هستند.
همزمان با نمایشگاه آثار سرامیک ایران، اولین جلد از مجموعه «مطالعات بر روی مجموعه بومیلار» هم منتشر خواهد شد. این جلد با عنوان «از معمولی تا لوکس» شامل مستندات علمی و تجزیه و تحلیل ۱۹۰ اثر از مجموعه بومیلار است.
بومیلار و لوشی
بومیلار از سال ۱۹۸۱ تا زمان مرگ خود، کوشش کرد تا بزرگ ترین مجموعه آثار فلزی جهان را جمع آوری کند. این مجموعه که شامل آثاری از قرون هفتم تا هفدهم میلادی بود، به تدریج توسعه یافت و به ۶ هزار ۳۰۰ شی رسید که شامل آثار فلزی، سرامیکی و سفال های ایرانی بود. در نتیجه بومیلار به فکر نمایش این آثار افتاد. در عین حال او می خواست که این مجموعه حفظ شود و در اختیار یک مؤسسه علمی و تحقیقاتی قرار گیرد. در آن زمان، مؤسسه شرق شناسی دانشگاه بامبرگ، بهترین انتخاب برای او بود. مجموعه او می توانست زیرنظر گروه دیرینه شناسی اسلامی و تاریخ هنر قرار گیرد. بومیلار موزه را در خانه ای تاریخی در قلب شهر قدیمی بامبرگ بنا کرد که از سال ۱۹۹۳ بعنوان میراث جهانی یونسکو ثبت شده است. بعد از تعمیر و بازسازی عمارت قدیمی بامبرگ، اشیاء به این خانه منتقل شدند و بدین ترتیب موزه در ۱۳ ژانویه ۱۹۹۵ راه اندازی شد.
هاینتس لوشی هم اولین مدیر مؤسسه دیرینه شناسی آلمان در ایران بود. لوشی در زمینه های گسترده ای از دیرینه شناسی کلاسیک، ایران شناسی و تاریخ هنر پژوهش و تحقیق می کرد. اغلب تحقیقات او بر روی نقاشی ها، شیشه و سفال، نقش برجسته ها و پیکرنگاری ها بود. او و همسرش در زمان اقامت در ایران، با سفر به شهرهای مختلف توانستند آثار سرامیکی متعلق به قرون هشتم تا پانزدهم میلادی و همینطور برخی آثار مدرن را جمع آوری کنند.